2018

Oude Wegen

 

Roel Wijngaards - de Meij, regie, camera, montage

 

Een productie in opdracht van de provincie Utrecht.

 

Voor een symposium over de wegenstructuur in de provincie Utrecht zijn enkele korte videoproducties gemaakt over historische wegen die door de provincie lopen: de Route Napoleon (Abcoude – Meerkerk), de Via Regia (Utrecht – Rhenen) en de Weg der Weegen (De Bilt – Amersfoort).

 

Link afleveringen

Gebruikte Stenen Gelderland

 

Alberto Radstake presentator

 

Johan van Kempen, producent en regisseur

 

 Eigen productie in samenwerking met Omroep Gelderland

 

 6 afleveringen

 

 Een zesdelige televisiedocumentaire over Industrieel Erfgoed in de Provincie Gelderland. Presentator Alberto Radstake bezoekt een reeks bijzondere gebouwen met een rijke industriële geschiedenis. Hij interviewt mensen die zich inzetten voor dit industriële erfgoed. Historisch materiaal schetst een tijdsbeeld. Architecten laten zien hoe ze de iconische complexen, met respect voor het oorspronkelijk ontwerp – transformeren.

 

Beeldland werkt voor de productie samen met FIEN, Erfgoed Gelderland en Stieneo.  De serie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Fonds A.H. Martens van Sevenhoven en Casterenhoeve.

 

Link afleveringen

>

>

Gebruikte Gronden

 

Mari Carmen Oudendijk, presentator

Johan van Kempen, producent en regisseur

 

Eigen productie in samenwerking met RTV Utrecht

 

5 afleveringen

 

Een vijfdelige televisiedocumentaire over het agrarische landschap in de provincie Utrecht. Presentatrice Mari Carmen gaat de boer op in de Lopikerwaard, de Utrechtse Heuvelrug, het Kromme Rijngebied, de Gelderse Vallei en de laagveengebieden in het noordwesten van de provincie. Verder zit er in elke aflevering een reportage over een karakteristieke boerderij voor die streek, en een portret van iemand die zich voor zijn werk of hobby bezig houdt met het agrarisch cultureel erfgoed.

 

Beeldland werkt voor de productie samen met Boerderijen Stichting Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en Utrecht altijd.nl.

 

De serie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van: Provincie Utrecht, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, K.F. Heinfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Met dank aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

 

Link afleveringen

2017

Het Ritme van de stad.
Klanken van het Utrechts Klokkenluiders Gilde

 

Victorine Lutz, regisseur.

 

Lengte 26 minuten.

 

Utrecht is wereldwijd  toonaangevend als het gaat om luidklokken. De binnenstad kent een indrukwekkende verzameling van 58 luidklokken, waarvan er twintig ouder zijn dan 400 jaar. Het Utrechts Klokkenluiders Gilde is een vereniging van ruim 400 leden die zich inzet voor het handmatig luiden van klokken. Dat doen in Utrecht op negen luidplekken ruim tachtig klokkenluiders die jaarlijks meer dan duizend luidingen uitvoeren. Deze documentaire geeft een beeld van de vele activiteiten van het Gilde en de passie waarmee de leden deze hobby beleven.

 

Link afleveringen

 

>

2016

Gebruikte Stenen Utrecht

 

Nadya Sewradj, presentator.

Johan van Kempen, producent en regisseur.

 

Eigen productie i.s.m. Stichting Usine en RTV Utrecht.

 

4 afleveringen.

 

Een documentair vierluik over industrieel erfgoed in de provincie Utrecht. Presentatrice Nadya Sewradj bezoekt tientallen historische gebouwen en fabrieken uit met name eerste helft vorige eeuw. Van een oude steenfabriek tot een sigarenfabriek die is omgebouwd tot kantoor, en van een ruim 100 jaar oud waterpompstation tot aan voormalige werkplaatsen van de NS die een nieuwe bestemming hebben gekregen.

 

Link afleveringen

 

>

2014

Do Schats Dagboek.

Het geheim van een bakkersfamilie uit Utrecht.

 

Johan van Kempen, producent.

Jos Meijs, regisseur.

 

Eigen productie Beeldland.

 

Documentaire van Jos Meijs over deze beroemde Utrechtse bakkersfamilie. Arnold Schat, één van de zonen van oprichter Do Schat, bezoekt met zijn kleindochter Puck een paar plekken in Utrecht die met de familiegeschiedenis te maken hebben. Een oorlogsdagboekje van zijn ouders speelt daarbij een belangrijke rol. Uitgezonden door RTV Utrecht. Het Nederlands Volksbuurtmuseum in Utrecht wijdde er een tentoonstelling aan.

 

Link afleveringen

>

2011

Ongehoord HARD

 

Ton Panken, regisseur.

Johan van Kempen, producent.

Hans Troost, research.

 

De film is gemaakt met subsidie van de Hoorstichting, SKFV en NVVS. Première januari 2012.

 

Documentaire over zangeres en zanglerares Gaby Kaihatu, die net als veel professionele muzikanten kampt met gehoorproblemen zoals tinnitus en oorsuizen. De film volgt Gaby tijdens enkele optredens, repetities en lessen, en laat de impact zien van de onzichtbare maar heftige problematiek van gehoorschade onder muzikanten.

 

Link afleveringen

>

2005

Kwaliteit van bestaan

 

Ton Panken, regie en samenstelling.

Johan van Kempen, producent.

 

In opdracht van LSR, Landelijk Steunpunt cliënten Raden

 

Documentaire over het uitvoeren van een onderzoek naar de kwaliteit van bestaan in een woonvorm voor lichamelijk gehandicapten in Rheden.

 

>

De Vogelhof

 

Monique Lesterhuis, regie.

Johan van Kempen & Kees Groenewoud, producenten.

 

In opdracht van Humanitas DMH.

 

Documentaire over de Vogelhof, een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke handicap en gedragsproblemen in een gewone wijk in het Groningse Ter Apel. Een jaar lang is het wel en wee van de bewoners en hun begeleiders gevolgd door onze cameraploeg. Het resultaat is een uniek en indringend verslag van een bijzonder project.

 

>

2004

Een gewoon leven in een gewone wijk

 

Ton Panken, regie en samenstelling.

Johan van Kempen, producent.

 

In opdracht van LSR, Landelijk Steunpunt cliëntenRaden.

 

Documentaire over mensen met een zwaar lichamelijke handicap die vanuit een residentiële instelling zelfstandig gaan wonen.

 

 

>

 

 

info@beeldland.nl