PORTFOLIO

 

Beeldland produceert televisieprogramma's, documentaires, voorlichtingsfilms en bedrijfsfilms. Wij ontwikkelen producties op eigen initiatief en werken in opdracht van een omroep, de overheid, een instelling  of een bedrijf. Hiervoor werken wij nauw samen met audiovisuele specialisten en kunnen een opdracht van A tot Z produceren. Van concept tot technische productie en realisatie. Voor producties in eigen beheer regelen we vaak de financiering of fondswerving. Dit kunnen wij ook voor u doen. Bekijk hieronder ons portfolio.

Gebruikte Stenen Brabant

 

Hannelore Struijs presentator

 

Johan van Kempen, producent en regisseur

 

Eigen productie in samenwerking met Omroep Brabant.

 

12 afleveringen van 17 minuten.

 

Een serie televisiedocumentaires over Industrieel Erfgoed in de Noord-Brabant, een provincie met een rijk industrieel verleden. Presentator Hannelore Struijs bezoekt industrieel erfgoed zoals voormalige fabrieken die een herbestemming hebben gekregen voor wonen, werken of horeca. Maar het kan ook een directiekantoor zijn, een spoorwegcomplex of een waterzuiveringsinstallatie uit begin vorige eeuw. Ook komt ze bij fabrieken die nog volop draaien en die Rijksmonumenten op hun terrein hebben.

 

Hannelore interviewt mensen die zich inzetten voor dit industriële erfgoed. Historisch foto- en filmmateriaal schetst een tijdsbeeld. Architecten laten zien hoe ze de iconische complexen transformeren met respect voor het oorspronkelijk ontwerp.

 

Een wekelijkse rubriek gaat over Brabantse watertorens die een nieuwe bestemming hebben gekregen. Wij werken samen met bouwkundestudenten van de Technische Universiteit Eindhoven, die vlogs maken over deze watertorens.

 

Beeldland werkt voor de productie samen met FIEN (Federatie Industrieel Erfgoed Nederland).

 

De serie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Prins Bernhard Cultuurfonds, BOEi, de gemeentes ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Tilburg, Breda en Helmond, en stichting Cultuur Eindhoven, stichting Jacques de Leeuw en stichting Mommerskwartier.

 

Link afleveringen

2018

90 jaar Sterrenberg, van instellingsterrein naar gewone woonwijk

 

Victorine Lutz research en regie

 

Een productie in opdracht van Abrona. Een tweedelige versie hiervan is uitgezonden op RTV Utrecht op 18 en 25 november 2018.

 

Hoe ga je om met mensen met een verstandelijke beperking? Daarover werd vroeger heel anders gedacht dan tegenwoordig. Mensen met een beperking worden als het even kan niet meer weggestopt in een instelling, ver weg van de samenleving. Daarover gaat de docu '90 jaar Sterrenberg, van instellingsterrein naar gewone woonwijk'. Het eerste deel beschrijft de geschiedenis van 1928 tot en met de jaren zeventig. In de jaren 60 en 70 verandert de kijk op gehandicaptenzorg. Op Sterrenberg betekent dat: kleinere groepen, meer aandacht voor het individu. Op het terrein worden paviljoens gebouwd: de patiënten worden huisgenoten en krijgen veel meer een eigen leven.

 

Link afleveringen

>

>

Blauwdruk van een koude oorlog

 

Johan van Kempen, regisseur. Ralph de Lange camera. Harald van de Sanden vormgeving en montage.

 

Een productie in opdracht van de provincie Utrecht. Een tweedelige versie hiervan is uitgezonden op RTV Utrecht op 21 en 28 oktober 2018.

 

De film is een zoektocht naar gebouwen en bouwwerken in de provincie Utrecht die in de jaren ‘50 - ’80 gebouwd of verbouwd zijn in het kader van de Koude oorlog. Vaak beschikken ze over een schuilkelder of andere bomvrije ruimtes. Het gaat om gebouwen met een militaire of civiele (Bescherming Bevolking) functie. Vanuit diverse achtergronden vertellen mensen over de geschiedenis van deze locaties en artefacten. Aangevuld met historisch materiaal zoals foto’s en fragmenten uit onder meer Polygoonjournaals, geeft dit alles een boeiend tijdsbeeld.

 

Link afleveringen

Gebruikte Stenen Gelderland

 

Alberto Radstake presentator

 

Johan van Kempen, producent en regisseur

 

Eigen productie in samenwerking met Omroep Gelderland

 

6 afleveringen

 

Een zesdelige televisiedocumentaire over Industrieel Erfgoed in de Provincie Gelderland. Presentator Alberto Radstake bezoekt een reeks bijzondere gebouwen met een rijke industriële geschiedenis. Hij interviewt mensen die zich inzetten voor dit industriële erfgoed. Historisch materiaal schetst een tijdsbeeld. Architecten laten zien hoe ze de iconische complexen, met respect voor het oorspronkelijk ontwerp – transformeren.

 

Beeldland werkt voor de productie samen met FIEN, Erfgoed Gelderland en Stieneo.  De serie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Fonds A.H. Martens van Sevenhoven en Casterenhoeve.

 

Link afleveringen

>

Gebruikte Gronden

 

Mari Carmen Oudendijk, presentator

Johan van Kempen, producent en regisseur

 

Eigen productie in samenwerking met RTV Utrecht

 

5 afleveringen

 

Een vijfdelige televisiedocumentaire over het agrarische landschap in de provincie Utrecht. Presentatrice Mari Carmen gaat de boer op in de Lopikerwaard, de Utrechtse Heuvelrug, het Kromme Rijngebied, de Gelderse Vallei en de laagveengebieden in het noordwesten van de provincie. Verder zit er in elke aflevering een reportage over een karakteristieke boerderij voor die streek, en een portret van iemand die zich voor zijn werk of hobby bezig houdt met het agrarisch cultureel erfgoed.

 

Beeldland werkt voor de productie samen met Boerderijen Stichting Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en Utrecht altijd.nl.

 

De serie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van: Provincie Utrecht, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, K.F. Heinfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Met dank aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

 

Link afleveringen

>

2016

Grootse Ondernemers in Hartje Utrecht

 

Monique Lesterhuis, regisseur.

 

Onderdeel van een project i.s.m. RTV Utrecht en het Nederlands Volksbuurtmuseum in Wijk C, dat hieraan een tentoonstelling heeft gewijd

 

3 afleveringen

 

Documentaire serie over de maatschappelijke rol van ondernemers in Wijk C en het Vredenburgkwartier van de stad Utrecht vanuit historisch perspectief. Uitgezonden door RTV Utrecht.

 

Link afleveringen

>

Gebruikte Stenen Utrecht

 

Nadya Sewradj, presentator.

Johan van Kempen, producent en regisseur.

 

Eigen productie i.s.m. Stichting Usine en RTV Utrecht.

 

4 afleveringen

 

Een documentair vierluik over industrieel erfgoed in de provincie Utrecht. Presentatrice Nadya Sewradj bezoekt tientallen historische gebouwen en fabrieken uit met name eerste helft vorige eeuw. Van een oude steenfabriek tot een sigarenfabriek die is omgebouwd tot kantoor, en van een ruim 100 jaar oud waterpompstation tot aan voormalige werkplaatsen van de NS die een nieuwe bestemming hebben gekregen.

 

Link afleveringen

>

De Ontmoeting

 

Carla van Loon, presentatrice.

Bart Grimbergen, eindredacteur.

Michiel Borst, regisseur.

Roel Wijngaards de Meij, regisseur.

 

Voor Omroep Brabant.

 

6 afleveringen

 

Een zesdelige serie programma’s over bewoners van verschillende asielzoekerscentra in Noord-Brabant. Zij worden door Carla van Loon in contact gebracht met mensen uit de straat of wijk waarin het AZC is gevestigd.

 

Link afleveringen

>

2015

BV Utrecht serie 14

 

Mari Carmen Oudendijk, presentator.

Johan van Kempen, producent.

Victorine Lutz, regisseur.

 

Voor RTV Utrecht.

 

2 afleveringen

 

Twee specials van BV Utrecht gemaakt in samenwerking met de Hogeschool Utrecht faculteit Natuur & Techniek.

 

Link afleveringen

 

>

Nieuwe Buren

 

Monique Lesterhuis, regisseur.

Victorine Lutz, regisseur.

 

Voor RTV Utrecht i.s.m. Abrona, instelling uit Huis ter Heide Voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

6 afleveringen  in 2014 en 2015.

 

Een serie over bewoners van een nieuwe woonwijk op het instellingsterrein van Abrona vlakbij Zeist. Cliënten van deze zorginstelling verhuizen op het terrein naar nieuwe woningen, maar er zijn ook woningen gebouwd voor ‘gewone’ mensen, gezinnen en alleenstaanden. Op deze wijze ontstaat er een bijzondere mix van wijkbewoners. Hoe gaat het de cliënten af, nu ze in zo’n gemengde wijk wonen, en wat vinden de nieuwkomers er van?

 

Link afleveringen

 

 

>

2014

Van Graszaad tot Zonnecel

 

Margreet van Gils, presentator.

Johan van Kempen, producent.

 

Voor RTV Utrecht.

 

 6 afleveringen.

 

Televisieserie over duurzaamheid met presentatrice Margreet van Gils. Een programma over vooral bewonersinitiatieven rondom duurzaam voedsel, energiebesparing, vervoer, afval etc.

 

Link afleveringen

 

 

>

2012

BV Utrecht serie 12 en serie 13

 

Mari Carmen Oudendijk, presentatie.

Johan van Kempen, producent en eindredacteur.

 

Voor RTV Utrecht.

 

20 afleveringen in 2012-2014.

 

De serie BV Utrecht bestaat inmiddels uit circa 140 afleveringen geproduceerd in 13 seizoenen. BV Utrecht toont bedrijven en ondernemers uit de provincie Utrecht, in al haar diversiteit. Het progamma kon gerealiseerd worden met subsidies en donaties. De samenstelling van deze partners wijzigt per seizoen, in deze laatste jaren zijn dat ondermeer de Taskforce Innovatie Regio Utrecht / Economic Board Utrecht, Werkgevers Service Punt (U.W.V.), Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, stichting Wittevrouwenbolwerk (bedrijvencentrum Hooghiemstra), Hogeschool Utrecht, Kamer van Koophandel en Bestuur Regio Utrecht.

 

Link afleveringen

 

 

>

Ga toch Fietsen!

 

Edwin Rutte, presentator.

Monique Lesterhuis, regisseur.

 

Voor  RTV Utrecht.

 

5 afleveringen.

 

Een televisieprogramma over recreatieve fietsroutes door de provincie Utrecht. Presentator Edwin Rutten fietst langs allerlei plekken in de provincie die qua natuur en cultuur de moeite waard zijn. De serie is opgezet i.s.m. Recreatie Midden Nederland, en toont ook een aantal recreatiegebieden zoals de Loosdrechtse Plassen, Kwintelooijen en De Venen.

 

 

Link afleveringen

 

 

>

2007

Knooppunt Utrecht serie 1 t/m 4

 

Riks Ozinga, presentator.

Johan van Kempen, producent en eindredacteur.

 

In opdracht van RTV Utrecht.

 

64 afleveringen in de jaren 2007-2010.

 

In opdracht  van RTV Utrecht produceerde Beeldland een televisieserie over alles wat te maken heeft met verkeer, vervoer en bereikbaarheid in de provincie, of het nu over weg, water, spoor, fietspad of door de lucht is.

 

Knooppunt Utrecht werd financieel ondersteund door Rijkswaterstaat, de Provincie Utrecht, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid, Gemeente Utrecht, ProRail, het Bestuur Regio Utrecht en de Kamer van Koophandel Utrecht.

 

 

 

2006

>

Dierenpark & Zoo serie 3 en 4

 

Johan van Kempen, producent.

Kees Groenewoud, producent.

Roel Wijngaards-de Meij, regisseur.

Robbert Bleys, regisseur.

 

Voor  RTV Utrecht.

 

28 afleveringen in 2006 en 2007.

 

Het vervolg van de succesvolle docusoap waarin de medewerkers van Dierenpark Amersfoort worden gevolgd. De serie geeft een warm beeld van het dagelijks leven van de medewerkers en dieren in de dierentuin en gunt u een blik achter de schermen.

>

2005

BV Utrecht - serie 5 t/m 11

 

Mari Carmen Oudendijk, presentator.

Johan van Kempen, producent en eindredacteur.

 

Voor  RTV Utrecht.

 

Ca 120 afleveringen in de jaren 2005-2011.

 

Vervolgseries van het programma over het Utrechtse bedrijfsleven, gemaakt in opdracht van RTV Utrecht. Met steun van onder meer de Kamer van Koophandel Midden-Nederland, Kamer van Koophandel  Gooi-, Eem- en Flevoland, Provincie en stad Utrecht, Bestuur Regio Utrecht, Start Impuls Utrecht, Hogeschool Utrecht en Taskforce Innovatie Regio Utrecht.

 

Link afleveringen

>

BV Utrecht specials

 

Johan van Kempen, producent.

 

Voor RTV Utrecht.

 

5 afleveringen.

 

In het najaar van 2005 werden op Regio TV Utrechtenkele specials uitgezonden van BV Utrecht. Aan bod kwamen actuele onderwerpen op het terrein van cultureel ondernemerschap, innovatie, techniekonderwijs, bereikbaarheid en het starten van een bedrijf.

 

Link afleveringen

>

Dierenpark & Zoo serie 1 & 2

 

Kees Groenewoud, regisseur en producent.

Robbert Bleys, regisseur serie 2005.

 

Voor RTV Utrecht.

 

10 en 6 afleveringen.

 

In deze docusoap wordt een aantal medewerkers van Dierenpark Amersfoort gevolgd. De serie geeft een warm beeld van het dagelijks leven van de medewerkers en dieren in de dierentuin en gunt u een blik achter de schermen. De eerste serie werd voorjaar 2005 uitgezonden, de tweede serie in het najaar 2005.

>

2004

BV Utrecht serie 4

 

Johan van Kempen, producent en eindredacteur.

 

Voor RTV Utrecht.

 

23 afleveringen.

 

Een televisiemagazine over innovatieve ondernemers en de dynamiek van het Utrechtse bedrijfsleven. Met diverse informatieve en publieksgerichte programmaonderdelen zoals Utrecht op zijn slimst, De werkplek, Made in ...

 

De programmaserie werd gerealiseerd in samenwerking met partners als de Kamer van Koophandel Utrecht en Gooi- en Eemland, Unité, Bestuur Regio Utrecht, Provincie Utrecht en met een bijdrage van de Europese Unie.

 

 

>

2003

BV Utrecht serie 3

 

Johan van Kempen, producent

Kees Groenewoud, eindredacteur.

 

Voor RTV Utrecht.

 

12 afleveringen.

 

BV Utrecht is de opvolger van BV9. Inmiddels de derde serie over Utrechtse ondernemers en het regionaal bedrijfsleven.

 

Link afleveringen

 

>

2001

BV9 serie 1 en 2

 

Johan van Kempen, producent.

Kees Groenewoud, eindredacteur.

Antoinette Reulen, presentator.

 

Voor Kanaal 9 Utrecht

 

27 afleveringen in 2001 en 2002.

 

Een televisieprogramma over ondernemers, bedrijfsleven en arbeidsmarkt in de provincie Utrecht. Voorloper van BV Utrecht.

 

Link afleveringen

 

>

 

 

info @ beeldland.nl