SPECIALIST in TELEVISIE- en VIDEOPRODUCTIES voor omroepen, instellingen en bedrijven

ons team

Johan van Kempen
Directeur van Beeldland
Producent en regisseur

Ralph de Lange
Cameraman en editor

Bart Grimbergen
Eindredacteur, producer en regisseur

Victorine Lutz
Regisseur en researcher

Mari Carmen Oudendijk
Presentatrice

Gertruud van Kempen
Producer en researcher

Harald van de Sanden
Editor, vormgever en animator

Monique Lesterhuis
Documentaire regisseur, researcher en scenarioschrijver

Roel Wijngaards-de Meij
Regisseur, cameraman en editor

Eugène de Groot
Geluid en Producent

Robbert Bleys
Regisseur, cameraman en editor

Scroll naar boven

Johan van Kempen – directeur van Beeldland
Producent en regisseur

Johan van Kempen is al ruim 20 jaar zelfstandig regisseur en producent van documentaires en televisieproducties, veelal met cultuurhistorische of sociaalmaatschappelijke onderwerpen. Tot 2000 was hij in dienst bij voorlopers van het huidige RTV Utrecht als Hoofd Televisie en als producent van een veertigtal opdrachtfilms, programmaseries en coproducties. Ook is hij freelance docent televisieonderwijs, filmgeschiedenis en filmanalyse bij diverse onderwijs- en media-instellingen, en is hij auteur van twee boeken: “Geschreven Op Het Scherm”, een methode voor filmanalyse, en “De Draairichting”, een lesboek over het produceren van videoreportages.

Enkele recente voorbeelden van documentaire(series) als regisseur/producent:

“Een oogje op Brabant” – Cultuurhistorische serie tv-documentaires voor Omroep Brabant i.s.m. Eye filmmuseum en andere archieven – 2022

“Een oogje op Gelderland”  – Cultuurhistorische serie tv-documentaires voor Omroep Gelderland i.s.m. Eye filmmuseum en andere archieven – 2022

“Gebruikte Stenen”  – Cultuurhistorische serie over industrieel erfgoed voor Omroep Brabant (2020/21), Omroep Gelderland (2018), RTV Utrecht (2016); in samenwerking met Federatie Industrieel Erfgoed Nederland

“Utrechtse Architecten”  – Vier documentaires over architecten in de provincie Utrecht (2021), i.s.m. regisseur Jan Ketelaars, uitgezonden door RTV Utrecht

“Blauwdruk van een koude oorlog” – Documentaire over bouwwerken in de provincie Utrecht uit de  periode van de Koude Oorlog – (2018), uitgezonden door RTV Utrecht

“Gebruikte Gronden”  – Televisiedocumentaires over het diverse agrarische landschap in de provincie Utrecht (2018), uitgezonden door RTV Utrecht

 

Ralph de Lange
Cameraman en editor

Ralph begon als cameraman in een tijd dat er vrijwel geen opleidingen waren en er een auto vol licht nodig was om überhaupt te kunnen filmen.

Alle aspecten kwamen vervolgens aan de orde: camera, licht, audio, regie en editing. Systemen met nieuwe technieken kwamen en gingen.

Met zijn bedrijf ‘Video Sound & Vision’ heeft Ralph steeds de ontwikkelingen tot op de dag van vandaag gevolgd en is hij doorgegroeid naar een klein facilitair bedrijf voor de AV-producent.

AV-faciliteiten die Ralph biedt zijn:
Camera- & audio-opname, Video-editing, Finishing, Colorgrading, Audio-nabewerking,  Presentatie en Digitale Distributie.

Beeldland en Ralph hebben al jaren een fijne werkrelatie. Recentelijk werkte Ralph voor Beeldland aan de volgende

Programma’s:
BV Utrecht, Gebruikte Stenen, Grootse ondernemers in Hartje Utrecht, Do Schats Dagboek, Klokkenluiders Gilde Utrecht en De Ontmoeting. Andere opdrachtgevers zitten in allerlei sectoren: van omroepen tot bedrijfsleven en van overheid tot maatschappelijke organisaties.

Bart Grimbergen Eindredacteur, producer en regisseur

Bart Grimbergen
Eindredacteur, producer en regisseur

Bart was bij de KRO-NCRV jarenlang eindredacteur/samensteller van programma’s als Man bijt hond, DNA Onbekend, Willem Wever, Van de Straat, Family Matters, Achter de Voordeur, Joris’ Wereld (met Joris Linssen), Joris’ Kerstboom, De Verwondering en Schepper & Co.

Sinds anderhalf jaar werkt hij samen met Johan van Kempen binnen Beeldland. Zij hebben onder meer samen bedacht en geproduceerd: De Ontmoeting voor Omroep Brabant en een reality serie rond een Doe het zelf bedrijf.

Als zelfstandig regisseur heeft hij de afgelopen maanden onder meer gemaakt: de serie Collega’s voor Omroep Zeeland (over asielzoekers en Zeeuwen met hetzelfde beroep), een documentaire over de Meeslouwerpolder bij Stompwijk en een documentaire over het liedje “Oh oh Den Haag.

Bart kan goed leiding geven aan een creatief proces. Hij weet ook vragen van klanten om te zetten in een doelgerichte videoproductie waarin als het even kan humor niet ontbreekt.

Ook is Bart altijd inzetbaar voor een journalistiek interview.

Victorine Lutz Regisseur en researcher

Victorine Lutz
Regisseur en researcher

Victorine werkt sinds 2006 als zelfstandig regisseur en researcher. Voor Beeldland regisseert ze verschillende programma’s onder meer voor RTV Utrecht, zoals in 2013 voor de documentaire serie ‘ Nieuwe Buren’. Ook werkt ze in opdracht van Beeldland aan voorlichtingsfilms voor de Hogeschool Utrecht en aan een film over het Klokkenluidersgilde in Utrecht. Daarnaast maakte ze films voor o.a. de Vogelbescherming, het NIOO en Natuurmonumenten. In het voorjaar stelt ze elke week ‘Beleef de lente’ samen voor het televisieprogramma Vroege Vogels van de Vara.

Voordat Victorine zelfstandig aan de slag ging werkte ze jarenlang voor producenten in Hilversum en Amsterdam. Ook stond ze enige jaren voor de klas als lerares Nederlands voor anderstaligen.

Mari Carmen Oudendijk
Presentatrice

Mari Carmen Oudendijk heeft zo’n acht seizoenen het door Beeldland geproduceerde programma BV Utrecht gepresenteerd. Deze langlopende televisieserie over ondernemers in de provincie Utrecht is tot 2015 uitgezonden door RTV Utrecht. Voor deze omroep presenteert ze met grote regelmaat programma’s zoals U Vandaag.

Oudendijk begon als presentatrice en verslaggever bij RTV Noord en verhuisde daarna naar de Randstad, waar ze programma’s presenteerde zoals RTL Sportnieuws, Olympische Spelen voor TV Plus, het RTL-serviceprogramma Extra, De Gouden Koets, 5 in het Land, diverse voetbalprogramma’s onder andere op Canal+, Wimbledon, Thuis in Nederland en Yachtvision bij RTL 5. Daarnaast voor AT5 het Ajax-programma FC Godenzonen en bij BVN het programma BVN Voetbal, dat per satelliet de gehele wereld wordt overgezonden. Sinds februari 2007 presenteert Mari Carmen op de betaal-tv zender Sport1 het programma “Studio Europa: Live” met daarin een overzicht van de belangrijkste clubvoetbalwedstrijden in Europa. Mari Carmen verzorgt ook regelmatig het dagvoorzitterschap voor een seminar of presentatie.

SPECIALIST in TELEVISIE- en VIDEOPRODUCTIES voor omroepen, instellingen en bedrijven

Gertruud van Kempen
Producer en researcher

Voor Beeldland werkt Gertruud achter de schermen als researcher en producer aan verschillende producties en ondersteunt zij de bedrijfsvoering.

Sinds 2000 is zij eigenaar van ‘Tekstbureau Van Kempen’ en later van ‘Over de Wereld tekst & advies’.  Voor allerlei maatschappelijke organisaties en bedrijven werkt zij aan projecten, trajecten en opdrachten op het gebied van communicatie, media en voorlichting. Haar specialisatie zijn makkelijk leesbare teksten en het verzorgen van totale tekstproducties. Onder meer gaf zij een makkelijk leesbaar reisblad uit.

www.overdewereld.nl

Harald van de Sanden Editor, vormgever en animator

Harald van de Sanden
Editor, vormgever en animator

Harald is vanaf het eerste uur bij Beeldland betrokken als editor, vormgever en animator. Hij monteert daarnaast documentaires, televisieprogramma’s en -items, overige av-producties en films, videoclips, drama, leaders en animaties. Offline en online en voor alle mogelijke media en opdrachtgevers.

Hij levert montage met toegevoegde waarde: meedenkend, oplossingsgericht, betrokken. Een extra blik op de inhoud, de vorm en het tempo van een productie. Klankbord voor de programmamaker, zowel zelfstandig werkend als met regisseur. Dienstbaar maar ook kritisch, effectief zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Nauwkeurig in de afwerking en altijd gericht op een optimaal resultaat.

Harald werkt als freelancer vanuit zijn eenmanszaak Studio Zandman, zie www.zandman.tv

Monique Lesterhuis Documentaire regisseur, researcher en scenarioschrijver

Monique Lesterhuis
Documentaire regisseur, researcher en scenarioschrijver

Monique Lesterhuis is documentaire regisseur, researcher en scenarioschrijver. In 2016 won zij samen met Suzanne Raes een Gouden Kalf voor de documentaire De Tegenprestatie. Zij werkt als researcher en co-regisseur samen met filmmakers als Heddy Honigmann en Peter en Petra Lataster en was betrokken bij diverse documentaires voor de publieke omroep. Haar loopbaan begon bij Omroep Utrecht. Voor Beeldland maakt zij geregeld producties, zoals in het verleden video’s in opdracht van de Kamer van Koophandel, de voorlichtingsfilm ‘Goed Bezig!’ over GGz-jongeren, en de series Nieuwe Buren (2013) en Grootse ondernemers in hartje Utrecht (2016) die door RTV Utrecht werden uitgezonden.

Roel Wijngaards-de Meij Regisseur, cameraman en editor

Roel Wijngaards-de Meij
Regisseur, cameraman en editor

Roel is eigenaar van Rec audiovisuele producties dat hij zo’n 20 jaar geleden heeft opgericht. Onder die noemer maakt hij zowel Inhoudelijk als technisch televisieprogramma’s en documentaires. Het komt regelmatig voor dat hij zowel de regie, het camerawerk en de montage van een programma zelf doet. Roel is bij meerdere producties van Beeldland BV betrokken geweest. Zo heeft hij jarenlang de presentaties voor  ‘BV Utrecht’ en ‘Knooppunt Utrecht’ voor zijn rekening genomen. Dat waren altijd interessante klussen voor een goede producent.

Maar als ZZP-er is hij natuurlijk met meer opdrachten bezig. Zo maakt hij onder andere geregeld in opdracht documentaires voor RTV Utrecht, bijvoorbeeld over het Spoorwegmuseum, het unieke Chinees behang in het historische landgoed Oud Amelisweerd en over het Park Vliegbasis Soesterberg. Zo nu en dan komen er ook bedrijven langs voor producties zoals Ceva Logistics, Biesheuvel Technologies en het bouwconsortium A-Lanes A15 waarvoor ik een lange docu over de bouw van de nieuwe Botlekbrug heb gemaakt.

Meer informatie, docu’s en programma’s:
www.rec-avp.tv

Eugène de Groot Geluid en Producent

Eugène de Groot
Geluid en Producent

Eugène is sinds 2006 als zelfstandig ondernemer actief op de audiovisuele markt.

De diversiteit en creativiteit van deze branche heeft hem vanaf het begin aangetrokken. Al geruime tijd werkt Eugène met veel plezier mee aan verschillende Beeldland producties. Daarnaast is hij de afgelopen jaren betrokken geweest bij diverse audiovisuele producties in binnen en buitenland. Deze projecten bestonden zowel uit opdrachtfilms als uit eigen producties.

Robbert Bleys Regisseur, cameraman en editor

Robbert Bleys
Regisseur, cameraman en editor

Al ruim 10 jaar werkt Robbert Bleys met enige regelmaat voor Beeldland. Als camjo (camera-journalist) heeft hij zich gespecialiseerd in het maken van korte, boeiende items, vaak met human interest als uitgangspunt. Naast zijn werkzaamheden voor Beeldland werkt hij als zelfstandig filmmaker vanuit zijn eigen bedrijf Astrorama voor vele andere opdrachtgevers. Niet alleen als camjo maar ook als regisseur maakt hij onder meer videoclips, documentaires en bedrijfsfilms.

www.astrorama.nl